SIVAH AS
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Gratis frakt

Omkomne i brann

21.11.2022

Ifølge DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) har det så langt i år omkommet 32 personer i brann - 22 menn, 10 kvinner.

Dette er 32 for mange, vi har ingen å miste. Det er ikke bare de omkomne som blir berørte, det er nærmeste pårørende, famile, venner, arbeidsplassen osv. som også blir berørte. Det er sjokk og sorg og ikke minst det å miste alt i en brann for å nevne noe, som må bearbeides og ryddes opp i. Dette koster også samfunnet ekstremt mye ressurser. 

Mange av disse personene kunne helt sikkert ha vært i live i dag om brannvarslingen i hjemmet hadde vært godt dekket. Vi får ikke sagt det nok, men seriekoblede røykvarslere i alle soverom og oppholdsrom er super viktig! Jo, før du varsles, jo større sjanse er det for å redde ut alle! Har du i tillegg HUB med APP fra Cavius hvor du har invitert alle på adressen din og i tillegg en eller to av de nærmeste naboene, vil hjelpen høyst sannsynlig være der veldig fort. Fortere enn både vektere og brannvesenet.

Det er for noen kanskje en stor investering økonomisk å skaffe seg en fullverdig brannalarm hjemme, men vårt alarmsystem har kun en engangskostnad. Det er uten abonnement og du trenger heller ikke kjøpe HUB'n med varsling til APP for at brannalarmen skal varsle alle som er hjemme. De seriekoblede røykvarslerne vil hyle i alle rom og sørge for at alle blir klar over faren. Har du HUB'n vil du varsles om du er på jobb, butikken etc., noe som vil føles betryggende om du har barn eller kjæledyr som er alene hjemme. Du kan supplere med den senere om du ønsker det. Har du HUB'n er det også fort gjort å installere dør- og vindusensor og bevegelsesensor . Da har du en komplett boligalarm uten månedlige kostnader og kan føle deg tryggere om du er hjemme eller borte!

Vi har laget en startpakke som kan være fin å gå ut i fra. Velkommen innom vår nettbutikk!

Startpakke boligalarm

Startpakke boligalarm!

 

Les mer...

Sjekkliste brannsikkerhet

07.11.2022

BRANN: 110

POLITI: 112

AMBULANSE: 113

 

   • Er det nok røykvarslere i boligen?

Det obligatoriske er en røykvarsler i hver etasje, MEN det anbefales på det sterkeste å ha seriekoblede røykvarslere i alle soverom og oppholdsrom. Husk at røykvarslere har en levetid på maks 10 år! Er du på reise, skaff deg en reisealarm.

 

   • Gass og Co-alarm hvis man bruker gass!

Noen har gass hjemme og veldig mange har gass på hytta, campingvogna, bobilen og i båten. Kullos er skummelt, så sørg for å ha alt på stell!

 

   • Er slokkeutstyret i orden?

Alle boliger må ha en håndbrannslukker, enten et brannslukningsapparat eller husbrannslange, men å ha et brannteppe i tillegg vil gjøre en god jobb ved små branntilløp.

 

   • Komfyrvakt?

Komfyrvakt er lovpålagt i nyere boliger fra 2010 (NEK400), men har du det ikke, så bør du ettermontere da komfyren er en hyppig årsak til brann.

 

   • Trygge rømningsveier?

Bor du i en enebolig med flere etasjer, i en firemannsbolig, i blokk eller i en kjeller? Vet du hvordan du skal komme deg ut om den vanlige veien er blokkert? Tenk alltid at du skal ha en rømningsvei!

 

   • Lade trygt!

I dag har vi mye vi lader opp gjennom døgnet. Det være seg mobil og data, elbilen, elsykkelen, sparksykkel ol. Det er viktig at du lader elbilen på godkjent anlegg og at du har røyk/varmevarsler der du lader elsykkel eller sparkesykkel ol.

 

   • Øvelsesplan?

Har du hatt brannøvelse med familien? Forrige blogg har noen tips.

 

Du kan laste ned og printe ut her.

Les mer...

Brannøvelse

07.11.2022

 

BRANN: 110

POLITI: 112

AMBULANSE: 113

 

Brannøvelse

 

Det er viktig med brannøvelser og gjennomgang av hva en skal gjøre. Spesielt hvis det oppstår en kritisk hendelse hvor det må reageres fort.

Lag en øvelse som passer din familie og ditt hjem. Bor du i enebolig, firemannsbolig eller rekkehus er hovedregelen at du alltid skal komme deg ut ved brann. Bor du i leilighet i en bygård og korridoren eller trapperommet er fylt av røyk, kan det være tryggere å være i leiligheten. Dette må dere ta høyde for under øvelsen.

Seriekoblede røykvarslere i alle soverom og oppholdsrom gir tidlig varsling som årlig redder mange liv og anbefales på det sterkeste. Brannslukningsapparat er obligatorisk i alle hjem, men det anbefales også å ha et brannteppe lett tilgjengelig om det skulle være et lite branntilløp eller oljegryta skulle ta fyr. Det kveler brannen og det er lite oppryddingsarbeid etterpå, men ring 110 for sikkerhets skyld.

 

Øvelse:

 

 • Gå igjennom hva som skal skje i øvelsen så alle vet hva de skal gjøre.
 • Test røykvarslerne så dere vet at alle hører de i alle rom.
 • Sørg for at alle vet hvor brannslukningsapparatet og evt. brannteppet er.
 • Sjekk ut hva slags rømningsveier dere har.
 • Du kan f.eks. sette en gjenstand som markerer der det brenner.  
 • Øv på å samle alle og komme seg ut.
 • Tenk ut og prøv alternativ vei ut.
 • Møt på avtalt sted utenfor.
 • Evaluer i etterkant, det lærer man mye av.
 • Ha gjerne øvelse flere ganger i året.
 • Ved en reell hendelse ringer man 110 så fort det lar seg gjøre!

 

 • HUSK: Det viktigste er å få alle trygt ut!

 

REDDE – VARSLE - SLUKKE

 

Du kan laste ned og printe ut alt her.

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke